24. 04. 2024. 19:06

Bicon dizajn

system callouts 200

Bicon sistem nije osmišljen kao istraživački projekat kojim bi se proučavala oseointegracija već kao način da se izvrši restauracija. Biconov jedinstveno konusno zaključavanje od 1,5 stepena sledi čvste bioinženjerske principe i omogućava pozicioniranje univerzalnog abatmenta od 360 stepeni. Biconov sistem, takođe, ima dokazano antibakterijsko naleganje. Zbog svog elegantnog plato dizajna omogućava se srastanje kosti nalik kompakti sa centralnim vaskularnim sistemom oko implantata. Kost nalik kompakti ne samo da raste brže već i omogućava različita funkcionalna svojstva za razliku od apozicionalnog srastanja kostiju kod implantata bez plato dizajna.

Obla padajuća ivica implantata daje dovoljno prostora za međuzubne papile, što je od presudne važnosti za estetiku gingive oko krunice na implantatu.

Od svog osnivanja 1985. godine, Bicon dizajn imao je koristi od precizne biološke širine, što je danas – nakon 20 godina – promovisano kao izmenjiva platforma. Iz tih razloga, stomatolozi i pacijenti ne doživljavaju neuspešne zahvate i ograničenja svojstvena ostalim dizajnima implantata.

Restaurativna fleksibilnost

flexibility

Od 1985. godine – Bicon nudi kompletan asortiman abatmenta: privremeni, abatment za zarastanje, univerzalni, bez ivice, BrevisTM za proteze, fiksirani i odvojivi za proteze i CAD/CAM restauracije prečkom, i LocatorTM, čime pruža izvanredne restaurativne mogućnosti i izmenjivu platformu od 1985. godine. Svi Bicon abatmenti su potpuno kompatibilni zahvaljući prednosti jedinstvenog univerzalnog pozicioniranja od 360 stepeni koje pruža Bicon konusna konekcija. Kada na jednom u svom kliničkom radu osete prednosti pozicionaranja abatmenta od 360 stepeni koje pruža Bicon, industrija zubnih implantata više nikada neće biti ista.

Cementiranje van usta i IACTM

cementation

Eliminacijom šrafova, Biconovi restaurativni zahvati su konvencionalni koji zahtevaju samo standardne tehnike otiska i omogućavaju cementiranje u ustima i van njih. Zahvaljujući svom univerzalnom pozicioniranjem abatmenta od 360 stepeni, Bicon je uveo revolucionarnu Integrated Abutment CrownTM (IAC) – restauracija bez šrafova i cementiranja. IAC garantuje stomatologu odlične estetske rezultate marginalne gingive, bez dodatnog napora ili troška za stomatologa ili tehničara.

Izmenjiva platforma

platform

Od 1985. godine – Bicon karakteriše potpuna kompatibilnost prečnika abatmenta i precizna biološka širina, što se danas naziva izmenjivom platformom. Biconov harmonični biološki dizajn pomaže u očuvanju alveolarne kosti oko Bicon implantata.

Obla padajuća ivica vrata implantata

sloping

Od 1985. godine – Bicon obla padajuća ivica vrata implantata pruža više mogućnosti prilikom ugradnje implantata i obezbeđuje impresivno održavanje kosti. Takođe, obezbeđuje više prostora za kost u regiji vrata implantata što obezbeđuje podršku interdentalnim papilama i omogućava da estetske konture gingive budu lako i dugotrajno očuvane

 

Konusno zaključavanje od 1,5 stepena

locking

Od 1985. godine – Bicon konusno zaključavanje od 1,5 stepena omogućava antibakterijsko naleganje između implantata i abatmenta sa mikroprostorom manjim od 0,5 mikrona. Bicon antibakterijsko naleganje onemogućava propuštanje mikroba koji dovode do upale mekog tkiva oko implantata, što potom dovodi do gubitka kosti oko implantata pa čak i samog implantata.

Plato dizajn

plateau

Od 1985. godine – Plato dizajn ili dizajn žljebova nudi najmanje 30% više kontaktne površine nego implantati oblika šrafa u istoj dimenziji. Time se omogućava koštano zarastanje prirodne novostvorene kosti unutar žljebova implantata. Kost nalik kompakti formira se brže od 10 do 50 mikrona na dan za razliku od preslaganja kosti oko implantata koji nisu plato dizajna (1 do 3 mikrona na dan).

Kratki implantati

si

Od 1985. godine -  Bicon SHORT® implantati povećavaju mogućnosti postavljanja implantata i smanjuju potrebu za augmentativnim procedurama. Sa Biconom, duži implantati nisu nužno i bolji. U mnogim kliničkim situacijama, kraći implantati nude bolje rešenje.

 

Bušenje malom brzinom

drilling

Od 1985. godine – bušenje malom brzinom od 50 obrtaja u minuti bez ispiranja dozvoljava stomatologu da skuplja pacijentovu sopstvenu kost sa titanijumskim skupljačem za autogeno presađivanje. Sporo bušenje je pouzdanije, oprašta greške i jedinstveno je za Bicon. Uz to, umnogome produžava život titanijumskih borera, što smanjuje troškove za stomatologa.